Raccoonin Viestimaraton

Siirry alas

Raccoonin Viestimaraton

Viesti kirjoittaja Raccoon lähetetty To Maalis 29, 2018 3:31 pm

Tervetuloa Valtiopelifoorumin uudistuneeseen Viestimaratoniin!

Alkuperäisen Viestimaratonin Aku Ankan foorumeilla aloitti vuonna 2008 Salwer1st, joka on vuosien aikana ehtinyt kehittää kilpailua Aku Vankkiksen kanssa.

Säännöt:

Viestimaratonin tarkoituksena on kirjoittaa mahdollisimman pitkä viesti annetusta aiheesta tiettyyn määrä-aikaan mennessä. Kilpailu jakautuu kolmeen osakilpailuun - Kurjenmutkan, Hanhivaaran ja Ankkalinnan osakilpailuihin.
Jokaisesta aiheesta kirjoitetusta merkistä saa yhden pisteen, ja kolmen osakilpailun pisteet lasketaan yhteen kauden voittajan selvittämiseksi. Lisäksi jokaisen osakilpailun voittaja saa ylimääräiset 500 pistettä.
Jokainen osakilpailu kestää viikon verran. Viestin ensimmäinen versio pitää olla näkyvillä täällä viimeistään lauantai-iltana klo 21.00, jonka jälkeen lähetettyjä viestejä ei hyväksytä kilpailuun. Sunnuntaina lähettämistä tai suurien muutosten tekemistä kutsutaan bomber-taktiikaksi, joka on kielletty Viestimaratonissa. Bomber-taktiikaksi lasketaan myös viestien muokkaaminen sunnuntain aikana niin, että merkkejä lisätään yli puolet siitä määrästä, joka viestissä alunperin oli.
Lisäksi tärkeää on aiheessa pysyminen ja siistin tekstin kirjoittaminen. Tekstit, joissa on turhan pitkiä luetteloita, poiketaan aiheesta tai kirjoitetaan jotain turhaa, kuten *jatkuu* poistetaan kilpailusta välittömästi.
Kopioiminen on kilpailussa ehdottomasti kielletty. Tekstiä ei saa kopioida suoraan Wikipediasta, muusta lähteestä tai toisen kilpailijan viestistä.
Merkkien määrä lasketaan ilman välilyöntejä.

Ensimmäisen osakilpailun aihe julkaistaan sunnuntai-iltana 1.4 klo 17.00. Kilpailuaika on sunnuntai-illasta sunnuntai-iltaan.

Raccoon

Viestien lukumäärä : 119
Liittymispäivä : 22.03.2018
Paikkakunta : Jossain päin Eurooppaa
Valtio pelissä : Kirjala

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Raccoonin Viestimaraton

Viesti kirjoittaja Raccoon lähetetty La Maalis 31, 2018 7:50 pm

Nosto

Raccoon

Viestien lukumäärä : 119
Liittymispäivä : 22.03.2018
Paikkakunta : Jossain päin Eurooppaa
Valtio pelissä : Kirjala

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Raccoonin Viestimaraton

Viesti kirjoittaja Raccoon lähetetty Su Huhti 01, 2018 2:18 pm

Julkaisen nyt jo etukäteen osakilpailun aiheen.
Aiheena on Roope Ankka.

Raccoon

Viestien lukumäärä : 119
Liittymispäivä : 22.03.2018
Paikkakunta : Jossain päin Eurooppaa
Valtio pelissä : Kirjala

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Raccoonin Viestimaraton

Viesti kirjoittaja Käyttis lähetetty La Huhti 07, 2018 8:14 am

Scrooge MCDuck eli Unce Scrooge eli Roope Ankka eli Roope setä eli itara vanhus on Carl Barksin luoma sarjakuvahahmo, joka on esiintynyt ja esiintyy mm. veljenpoikansa Aku Ankan mukaan nimetyssä lehdessä, animaatiosarja Ankronikassa ja itsensä mukaan nimetyssä taskukirjassa.

Roope Ankka on lajinsa mukaan ankka. Ankka on sinisorsan kesytetty ja jalostuksesta syntynyt kotieläin. Ankka on siis lajiltaan sinisorsa ja kuuluu sorsien heimoon. Hahmomme todellinen nimi on siis Roope Siniorsa MacSorsa. Kaikki Sorsalinnut kuuluvat Sorsalintujen lahkoon, joka taasen kuuluu lintujen luokkaan.

Roopen sukulaisia ovat muun muassa: Punanokkatavi, Harmaasorsa, Sirppisorsa Patagonianhaapana, Amerikanhaapana, Haapana, Afrikansorsa, Nokisorsa, Aku Ankka, Sinisiipitavi, Punatavi, Mummo Ankka, Lapasorsa (joka usein erheellisesti sekoitetaan Aku Ankkaan, tai Touho Ankkaan), Ruskotavi, Jouhisorsa, Tupu, Hupu ja Lupu alalahkojen edustajat, Tavi ja Taavi Ankka. Lisäksi sukulaisia ovat muun muassa Pikkutavi ja Siperiantavi.

Roope Sinisorsa on yleisesti kuvattu itarana mieshenkilönä, joka on useimmiten ollut nykyfeministeille suuri ärtymyksen aihe, nimittäin tyypillisesti Roope Sinisorsa on mainittu maailman rikkaimmaksi Sorsalinnuksi. Monien feminististen ajattelijoiden, muun muassa itseään rahallisista ja materiaalisista palveluista myyvän Iines Sinisorsan, mielestä tämä kuvaa vanhanaikaisia sukupuolirooleja ja Roope Sinisorsan tulisi vaihtaa sukupuolensa vastaamaan nykymaailman asettamia vaatimuksia - tai vähintäänkin tulla tyylikkäästi kaapista ulos. Syy Roope Sinisorsan runsaisiin käteisvarantoihin on useimmiten jätetty epäselväksi, mutta hahmon luonut Barks on vihjattu Roopella olevan masokistisia taipumuksia ja mielihaluja syödä tienaamiaan rahoja. Ilmeisesti 'vanha visukinttu' myös ajoittain määrää alaisensa viskomaan itseään pienillä kultahipuilla ja kolikoilla.

Roope on nähty monien historiallisten tapahtumien läsnä ja hahmoa on syytetty esimerkiksi Titanic-laivan tarkoituksellisesta upottamisesta vakuutusrahojen toivossa ja kuuluisan rikollisjengin johtamisesta Klondiken kultaryntäyksen aikaan (jengiin kuuluviat Roopen lisäksi mm. Daltonin veljekset ja Lucky Luke). Yleisesti Roope tunnetaan maailmanhistorian suurimman rikollisen järjestön ns. Ankka Konsernin johtamisesta ja luomisesta ja jopa Al Caponea on kuvattu Sinisorsan rinnalla joutavaksi puuhastelijaksi. Maailmansotien aikana maailman rikkaimpana miesoletettuna, henkilöoletettuna ja sorsaoletettuna tunnettu Sinisorsa Roope tuki aktiivisesti Yhdysvaltain sotatoimia suunnattoman omaisuutensa turvin. Laskennallisesti joka kolmas valmistetuista 12 731:stä lentävästä linnoituksesta on Roopen rahoituksen turvin valmistettu.

Ennen kuolemaansa (1995) julkaisemissaan muistelmissa Roope on peittelemättä kuvaillut entistä uraansa liikemiehenä ja rikollisjärjestön johtajana. Muistelmat herättivät suunnatonta kohtua useiden Roopen tunnustamien murhien takia, mutta yhtään veritekoa ei pystytty suoraan liittämään Ankka Konserniin, jonka toiminta jatkuu yhä Roopen vaimon rouva Sinisorsa Näpsän johdolla.
avatar
Käyttis

Viestien lukumäärä : 107
Liittymispäivä : 25.03.2018
Paikkakunta : Uusimaa

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Raccoonin Viestimaraton

Viesti kirjoittaja McScroogelius lähetetty La Huhti 07, 2018 5:42 pm

Roope Ankka eli Roope-setä on yhdysvaltalaisen animaattori-sarjakuvapiirtäjä Carl Barksin luoma sarjakuvahahmo. Englanniksi Roopen nimi on Uncle Scrooge McDuck. Monista muista ns. 'alkuperäisistä' ankkahahmoista poiketen Roope-setä luotiin sarjakuvaa, ei animaatiota varten.

Roope-sedän ensiesiintyminen tapahtui kertomuksessa Aku Ankan joulu Karhuvuorella, ja alunperin tämän oli tarkoitus jäädä ainoaksi tarinaksi missä Roope olisi seikkaillut. Äkillisen mielenhäiriön vallassa ankkaneroksikin tituleerattu Barks alkoi kirjoittamaan ja piirtämään lisää Roope-tarinoita. Sivu sivun perään, ruutu ruudun perään, kunnes kertomuksia oli lopulta montakymmentä.

Luonteeltaan Roope on kiivas, utelias ja ajoittain varsin itsekäs. Tarpeen vaatiessa hänestä kuitenkin löytyy jaloutta ja uhrautuvaisuutta, parhaana esimerkkinä erään tarinan kohtaus jossa Roope-sedän on juostava hakemaan ennen P.J. Petkunterää vanha kuitti joka todistaa Roopen omistusoikeuden rahoihinsa. Samaan aikaan hän huomaa vanhan eskimokoira Purun olevan hukkumassa jäisenä kuohuvaan koskeen. Roope-setä epäröi hetken ajan, kunnes tekee miehen päätöksen: hän kääntää selkänsä kaikelle omaisuudelleen ja juoksee pelastamaan Purun joesta. Ajelehtiessaan yhdessä jäälautalla Roope toteaa ettei voisi mitenkään jättää Purua kuolemaan kaiken sen jälkeen mitä hän on tehnyt Roopen puolesta.

Roopen nuoruus on ollut myrskyisä. Hän varttui Glasgowissa, Skotlannissa McAnkan suvun viimeisen perheen viimeisenä vesana. Köyhyydessä elämiseen kyllästyneenä nuori Roope Ankka alkoi kiertelemään Glasgowin katuja kiillottaen ihmisten kenkiä maksusta. Ensimmäisen lanttinsa hän ansaitsi, kuten myöhemmin Don Rosan toimesta paljastui, isänsä hienoisella avustuksella. Hän oli usuttanut erään työmiehen Roopen pakeille. Miehen kengistä irtosi tonneittain-siltä se ainakin tuntui-mutaa ja muuta likaa, kunnes Roope viimein lopen uupuneena pyörtyi saaden palkakseen yhden kolikon. Virottuaan hän äkkäsi sen olevan vanhalla mantereella käyttökelvotonta Yhdysvaltain rahaa.

Ansaittuaan matkarahat, hän lähti laivalla Yhdysvaltoihin missä hän koki hurjia seikkailuja. Näiden vuosien tunnetuin tapahtuma on se, kun hän kuukausikaupalla Yukonin maata kaivettuaan löysi hanhenmunahipun. Kyllä, hanhenmunan kokoisen möhkäleen puhdasta kultaa.

Lopulta Roope päätti jäädä Yhdysvaltoihin asumaan. Lopulliseksi asuinpaikaksi hän valitsi tuppukylän nimeltä Ankkalinna. Tätä ennen Calisotan osavaltiossa sijainnut kylä oli ollut pelkkä matkamiesten pysähdyspaikka. Roope Ankan myötä se kuitenkin muuttui kukoistavaksi metropoliksi, mitä se on myös tätä nykyä.

Nykyään Roope Ankka on maailman rikkain mies omistamiensa kolmen kuutioeekkerin rahamäärän ansiosta.
avatar
McScroogelius

Viestien lukumäärä : 56
Liittymispäivä : 27.03.2018
Ikä : 15
Paikkakunta : Rovaniemi
Valtio pelissä : Zešian parlamentaarinen tasavalta

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Raccoonin Viestimaraton

Viesti kirjoittaja Raccoon lähetetty Pe Huhti 13, 2018 5:03 pm

Ensimmäisen osakilpailun voittaja on McScroogelius pistemäärällä 2376. Seuraavan osakilpailun aihe on "Jos saisin suunnitella oman kovakantisen Aku Ankka-kirjan." Tarkoituksena on siis mainita tarinoita ja selittää muuta kirjaan liittyvää.

Raccoon

Viestien lukumäärä : 119
Liittymispäivä : 22.03.2018
Paikkakunta : Jossain päin Eurooppaa
Valtio pelissä : Kirjala

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Raccoonin Viestimaraton

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa