Valtiopeli II

Sivu 2 / 5 Edellinen  1, 2, 3, 4, 5  Seuraava

Siirry alas

Vs: Valtiopeli II

Viesti kirjoittaja Käyttis lähetetty Ti Syys 18, 2018 7:11 pm

Traxin kommunistisen tasavallan diplomaattiseurue oli laskeutunut Leccen kentälle kolmelta iltapäivällä paikallista aikaa. Tai oikeastaan sen kolmas ja viimeinen, liittokansleria kuljettava kone. Ensimmäinen laskeutui kahdeksalta illalla, toinen kuudelta aamulla.

Tunti laskeutumisen jälkeen, kun miliisin aluepäällikkö oli pitänyt palaverin liittokanslerin henkikaartin komentajan kanssa ja sopinut keskustan turvajärjestelyistä, olivat kralutolaiset siirtyneet diplomaattivieraille varatulle lautalle ja aloittaneet reilun puolentunnin matkan kohti pääkaupunkia, jossa työväenpuoleen johdosta koottu vastaanottokomitea heitä odotti.

Tuohon komiteaan kuului luonnollisesti myös Natalin korkeimpana viranomaisena puoluesihteeri Oscar Alcocer. Ja nuo ajatukset kerrattuaan saattoi hän todeta olevansa ylpeä valtionsa puolesta - ainakin sen korostetun näyteikkunan. Eldorado ja kanavavyöhyke olivat olleet jo vuosia jatkuvien uudistusten, julkisten rakennushankkeiden ja valtion kassalle miltei kohtalokkaan rahoituksen kohteina. Niistä oli tehty sekä riistoporvaristolle, että muille engelsiläisille näytettäviä todisteita maan hyvinvoinnista.

Nyt tuota kuvaa oli kehitetty entisestään. Nationalistiset, pois lukien sosialistiseen liturgiaan luonnollisesti kuuluvat, muistomerkit oli siirretty, Kraluton ateistisemmalle linjalle ristiriitaiset temppelit oli rajattu pois autosaattueen reitiltä, papisto oli tilapäisesti 'siirretty', kadunvarsia reunustava yleisö oli tarkoin valikoitu.  

Oscar haroi hiuksensa summittaisesti oikealle, henkäisi syvään ja hymisi pientä mantraa.
Kilteille lapsille kasvaa hampaat...
Hän oli tehnyt mitä pystyi, loppu olisi kiinni Traxin edustajistosta.
Kilteille lapsille kasvaa hampaat...
Kilteille lapsille kasvaa hampaat...
;_;
//Natalin voi puolestani sijoittaa mihin tahansa kategorioista - joista jäljellä taitaa olla enää yksi - pienin varauksin (veto-oikeus hyökkäyksen syyhyn ja ajankohtaan).

Edit: Sheltille, ajattelin Natalin yhdistyneen 1800-luvulla alueen pienemmistä monarkkioista - joten kolonialismille voi koitua pieniä ongelmia sen ajallisesta sijoittamisesta riippuen. Voin tuossa joitain vuosikymmeniä joustaa, mutta silti. 1900-luvulle sijoittuva hyökkäyskin käy ennen syndikalistien vallankumousta tapahtuneena voisi lisätä yhteiskunnallista liikehdintää ja lisätä äärivasemmiston kannatusta. Vallankumouksen jälkeisenä kenties yritys levittää sosialismia.

Kieleksi ajattelin jotain espanjan kaltaista.


Viimeinen muokkaaja, Käyttis pvm Ke Syys 19, 2018 2:03 pm, muokattu 1 kertaa (Raportin syy : Edit: vastausta sheltille)
avatar
Käyttis

Viestien lukumäärä : 107
Liittymispäivä : 25.03.2018
Paikkakunta : Uusimaa

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valtiopeli II

Viesti kirjoittaja Sh3ltt1 lähetetty Ke Syys 19, 2018 10:42 am

//@Mehtu, Yksi vaihtoehto olisi toisaalta, että Thedeanissa olisi ollut asevoimat aikaisemmin, mutta niistä luovuttiin.

@Käyttis, Natal sopisi varmaan parhaiten kohtaan 1, jossa ei ole tällä hetkellä ketään. Ei toki varmasti vielä 3. kohdassakaan. Mitö kieltä Natalissa puhutaan? Muistuttaako se yhtään englantia? Mutta jollei Thedeania saisi kohtaan 3, niin voisin Natalin hyväksyä kolmoseen sillä ehdolla, että hyökkäys tapahtui 1900-luvun aikana.//
avatar
Sh3ltt1

Viestien lukumäärä : 153
Liittymispäivä : 10.04.2018
Paikkakunta : Siellä missä sinä et ole
Valtio pelissä : Tapani

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valtiopeli II

Viesti kirjoittaja Vallu lähetetty Ke Syys 19, 2018 9:19 pm

(Wikissä jo oleva Barchard korvaa Kénslenin)

Barchard hakee suhteita demokratioihin.
avatar
Vallu

Viestien lukumäärä : 311
Liittymispäivä : 22.03.2018
Ikä : 14
Paikkakunta : Uusimaa
Valtio pelissä : Benelux

Näytä käyttäjän tiedot http://fi.valtiopeli.wikia.com/wiki/Kastamere

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valtiopeli II

Viesti kirjoittaja Käyttis lähetetty To Syys 20, 2018 3:34 pm

@Barchardin tasavalta

Natalin demokraattinen kansantasavalta on suostuvainen aloittamaan neuvottelut  alustavien diplomaattisuhteiden muodostamisesta kanssanne.

Nähdäksemme nämä neuvottelut voidaan hoitaa digitaalisin viestimin, vaikka pitemmällä aikavälillä Natal muodostaisikin mieluummin suoran suurlähettilään paikan päällä valvoman yhteyden. Mikäli vaaditte näiden neuvottelujen toteuttamista Natalin edustajiston kanssa valtionne alueella, voimme tähän pyrkiä
avatar
Käyttis

Viestien lukumäärä : 107
Liittymispäivä : 25.03.2018
Paikkakunta : Uusimaa

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valtiopeli II

Viesti kirjoittaja leonffe lähetetty Pe Syys 21, 2018 5:50 pm

Yiak hakee diplomaattisuhteita kaikkiin maihin

leonffe

Viestien lukumäärä : 124
Liittymispäivä : 22.03.2018
Paikkakunta : Espoo
Valtio pelissä : Marxistan/Svalard

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valtiopeli II

Viesti kirjoittaja A.N.K.K.A lähetetty Ma Syys 24, 2018 6:34 pm

Natalin kokous


Liittokansleri Helx Xeener astelee papereineen lavalle, ja aloittaa traxinkielisen puheensa: "Hyvä kokousyleisö, Traxin tasavalta ja Natalin tasavalta ovat pitkän yhteistyönsä aikana olleet alati hyvissä väleissä. Maitten välillä on käyty poikkeuksellisen paljon kauppaa, ja olen iloinen Natalin halusta vahvistaa suhteitamme entisestään kutsumalla minut ja vaatimattoman seurueeni tänne.
 
Natalin ja Traxin suhteita on näinä levottomina aikoina tiivistettävä etenkin puolustusyhteistyön osalta, kuten koko kommunistisen maailman. Maailma ei saa ajautua sotaan ja kaaokseen, vaan on pyrittävä rauhaan ja eri asteisten sosialististen aatteitten saumattomaan yhteistyöhön. Riistäjäkapitalistin ideologioitten vallatessa entistä enemmän alaa maailmalla, tulee kommunistisen maailman tukea itse itseään ja vahvistaa itsenäisesti omaa olemassaoloaan, sillä muuten onnellisten kansojemme kohtalona on joutua riistetyiksi.

Tämän kaiken takia ehdotan perustettavaksi Kommunististen maitten liittoa, jonka tarkoituksena on vahvistaa kommunismia ja sosialismia sen jäsenmaissa. Liiton kansalaiset saavat matkustaa liiton sisällä lomamatkoille vapaasti, mutta liitto huolehtisi haitallisen aineksen eliminoinnista sen jäsenmaissa yhteisesti. Liiton ulkopuolelle matkustamista on rajoitettava ja liiton jäsenmaitten on autettava toisiaan rikollisten saattamisessa tuomioistuinten eteen. 

Liiton jäsenmaat muodostaisivat vahvan puolustusliiton, jonka tavoitteena olisi maailmanrauha ja vapaus kaikille kansoille. Liiton jäsenmaitten armeijoilla olisi velvollisuus puolustaa sosialismin ihannetta aina ja kaikkialla maailmassa, myös liiton jäsenmaitten sisällä. Kapitalismi pitää liiton jäsenmaista kitkeä ja talousyhteistyötä vahvistaa entisestään, jotta liiton sisäinen talouskasvu ja BKT saadaan nousuun.

Toivon tämän keskustelunavauksen herättävän vain myönteistä hyväksyntää kumppanimaamme Natalin edustajien keskuudessa. Kiitos." Xeener poistuu lavalta hymyillen. Puhe oli mennyt täysin suunnitelmien mukaan.

-:-:-

Qruut:


Papïr thës Leût


Traxissa hallituksen vastaisia mellakoita, Xeener huolissaan


Traxissa hallituksen vastaiset mellakat ovat viime päivinä kiihtyneet. Mellakat alkoivat mielenosoituksina, mutta yltyivät mellakoiksi miliisin väliintulon jälkeen. Sadattuhannet ihmiset ovat kokoontuneet kaduille vastustamaan hallitusta ja kannattamaan rauhaa, vapautta, tasa-arvoa ja yksilönvapauksia. Mellakoitten johtaja on anarkososialisti Geld Istslex, joka kannattaa anarkistien tapaan laajoja yksilönvapauksia ja hiararkioista vapaata yhteiskuntaa. jatkuu sivuilla 3-5
avatar
A.N.K.K.A

Viestien lukumäärä : 299
Liittymispäivä : 21.03.2018
Valtio pelissä : Qruut ja Skånesborg

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valtiopeli II

Viesti kirjoittaja Ankanpoika lähetetty Ma Syys 24, 2018 8:20 pm

Valtion nimi: Uuden Eedenin tasavalta
Väkilukuluku: 4 250 000
Päämies: presidentti Daniel Weizmann
Hallitseva puolue & hallintomuoto: porvaripuolue (pp), tasavalta.
Erityiset tuonti- ja vientituotteet: tupakka, erilaiset öljyt, hedelmät. Metalleja tuodaan maahan muualta.
Pääkaupunki & muita suuria kaupunkeja: Uusi Jerusalem. Tel-Aviv, Jaffa, Jeriko
Sijainti:Kuuba
Muita tietoja: Vanhimpien neuvoston jäsenet ovat automaattisesti kansanedustajia. Rabbinaatilla on täten vahva ote maasta.
Armeija:17 000 vahva ammattiarmeija. Ei juurikaan laivastoa tai ilmavoimia.
avatar
Ankanpoika

Viestien lukumäärä : 4
Liittymispäivä : 24.09.2018

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valtiopeli II

Viesti kirjoittaja Bubbleduck lähetetty Ma Syys 24, 2018 8:43 pm

//Kuuba kuuluu minulle, mutta Hispaniola on vapaa//
avatar
Bubbleduck

Viestien lukumäärä : 283
Liittymispäivä : 21.03.2018
Ikä : 14
Paikkakunta : Karachi

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valtiopeli II

Viesti kirjoittaja Ankanpoika lähetetty Ti Syys 25, 2018 8:15 am

No otan sitten sen
avatar
Ankanpoika

Viestien lukumäärä : 4
Liittymispäivä : 24.09.2018

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valtiopeli II

Viesti kirjoittaja Käyttis lähetetty Ti Syys 25, 2018 2:14 pm

"Isoisäni isoisoisoisoisoäiti oli merirosvo. Hän ryösti ja upotti joukon bachardilaisia kaljuunoita niiden kiertäessä Drakensalmea."

Seurue oli asettautunut kanavan läntisimmälle sulkuportille ja tarkkaili sekä sen toimintaa, että länteen laskevaa aurinkoa. Puoluesihteerin pitelemä mustekynä naputti metallista aitaa vasten, etsien rytmiä jonka vain hän tuntui kuulevan. "Haluan. Halusin itsekin nuorempana ryhtyä merirosvoksi. Ja jos jätetään huomiotta sekaantumiseni 1990-luvun lopun tapahtumaan Kraluton aluevesillä, oli ammatti valitettavasti kuollut."

Hän vilkaisi Xeenerin suuntaan - ei kohti, mutta suuntaansa sentään. Joukko traxilaisia lupa-sumuttaa turvamiehiä oli asettautunut laiturille, johon seuruetta kuljettanut vene oli kiinnitetty, ilmeisesti ympäristön laajempi turvaaminen oli jätetty isäntämaan vastuulle. Oscar itse ei ollut kuullut tarkempia yksityiskohtia, tai oli unohtanut ne kuultuaan. "Olen pääsemässä asiaan, teidän ei tarvitse näyttää närkästystänne. En surrut asiaa kovinkaan pitkään, sillä huomasin jotain merirosvousta tuottavampaa. 276 kilometriä, pantu alulle 12. heinäkuuta 1924 ja aloittanut toimintansa 24. kesäkuuta 1931. huomasimme, riistokapitalisteja lainatakseni, tarpeen, jota hyödynsimme. Rahtialus voi kuluttaa jopa 49 600 000 komia päivämatkaansa kohden. Ilman kanavaa rahti joutuu kiertämään Kap Hornin ympäri, joka lisäisi päivämatkaan 14 tuhatta kilometriä ylimäärää. Puhumattakaan ajallisesta kustannuksesta. Voisi jopa sanoa, että sosialismin suuruutta todistava kanava on riistoporvarin kallisarvoiselle kilpailukyvylle välttämätön."

Hän kääntyi poispäin horisontista, ympäristön valaistuksessa tapahtuva muutos sai hänessä aina aikaan voimakkaan stressireaktion. Kynä jatkoi naputusta astetta voimakkaampana, tällä kertaa rystysiä vasten. "Natalilla olisi siis tarjottavanaan myös taloudellista hyötyä ehdottamallenne liittoumalle - johon olemme päätökselläni valmiita.

Maantieteellisestä eristäytyneisyydestä johtuen saattaisi liiton sotilaallinen puoli osoittautua vaikeammaksi toteuttaa. Teknologian ja tiedustelutiedon vaihto onnistuisi jo nykyisellään. Käytännössä konventionaalisen voiman tosin pitäisi olla konfliktialueella jo ennen konfliktin alkua."

"Jos unohdetaan tämä monologini ja katsotaan sopimustanne. Oletan että teitte sopimuksen ehdotettuanne sitä ensimmäistä kertaa julkisessa puhetilaisuudessa." Hän lähti astelemaan venettä kohti. Seuraavat sanat noudattivat samaa pettämätöntä logiikkaa, kuin ensimmäisetkin - tosin nämä olivat turvamiehelle osoitettuja, "Tiesitkö, että Etelämanterella elää kahdesta kolmeensataan erilaista lajia sammalia ja reilut parikymmentä sammaliin kuuluvia maksasammaleita..."
avatar
Käyttis

Viestien lukumäärä : 107
Liittymispäivä : 25.03.2018
Paikkakunta : Uusimaa

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Barchard

Viesti kirjoittaja Vallu lähetetty Ke Syys 26, 2018 12:07 pm

Barchardin tasavalta

Pääkaupunki: Logsholv
Väkiluku: 39 milj.
Presidentti: Roy Den Carrés
Ylikansleri: Gustav Égelman
(Jatkunee päivällä...)
avatar
Vallu

Viestien lukumäärä : 311
Liittymispäivä : 22.03.2018
Ikä : 14
Paikkakunta : Uusimaa
Valtio pelissä : Benelux

Näytä käyttäjän tiedot http://fi.valtiopeli.wikia.com/wiki/Kastamere

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valtiopeli II

Viesti kirjoittaja Hannu Hanhi lähetetty Ke Syys 26, 2018 9:27 pm

Voisiko joku kertoa, mitkä alueet ovat vapaana?
avatar
Hannu Hanhi

Viestien lukumäärä : 4
Liittymispäivä : 26.09.2018
Valtio pelissä : Arees

Näytä käyttäjän tiedot http://valtiopeli.wikia.com/wiki/Käyttäjä:Hannu_Hanhi

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valtiopeli II

Viesti kirjoittaja leonffe lähetetty To Syys 27, 2018 8:20 am

katso valtiopelin virallisesta kartasta

leonffe

Viestien lukumäärä : 124
Liittymispäivä : 22.03.2018
Paikkakunta : Espoo
Valtio pelissä : Marxistan/Svalard

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valtiopeli II

Viesti kirjoittaja Bubbleduck lähetetty To Syys 27, 2018 2:58 pm

//Vapaana on:
Noin puolet Meksikosta (pohjois-osat, katso wikistä Kraluto)
Texas
Jonkun verran Yhdysvaltain koillisrannikkoa ja Kanada lähes kokonaan (katso valtiopelin kartta)
Karibianmeren saaret lukuunottamatta Kuubaa, Hispaniolaa ja Puerto Ricoa
Hondurasin pohjoisrannikko
Costa Rica
Panama
Etelä-Amerikka kokonaisuudessaan
avatar
Bubbleduck

Viestien lukumäärä : 283
Liittymispäivä : 21.03.2018
Ikä : 14
Paikkakunta : Karachi

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valtiopeli II

Viesti kirjoittaja leonffe lähetetty To Syys 27, 2018 8:27 pm

/Ensimmäinen valtio E-Amerikassa/

Der Repúblicato de Pantaro
Sijainti: Argentiina, Paraguay, Uruguay, Bolivia, Pantanal, Santa Catarina, Rio Grande do Sul ja Mato Grosso do Sul HUOM! Ei Andeja
Valtiomuoto: Tasavalta, Diktatuuri, Monarkia, Liittovaltio, Feodaalivaltio, Sotilasjuntta
Päämies: Isidora Gallo Acqua
Hallitseva puolue ja prinssi: Vihreä keskusta, Fabriano Barros
Vientituotteet: Naudanliha, vilja, puu, mineraalit, aseet
Tuontituotteet: Öljy, elektroniikka
Väkiluku: 60 miljoonaa
Armeija: 2 miljoona aktiivipalveluksessa, 3 miljoonaa reservissä/yksityisarmeijoissa
Pääkaupunki: Rosario de Górboda
Muita kaupunkeja: Ascuncion, Salto, Santa Cruzia
Kielet: Guarande (italian ja espanjan sekoitus, mukana hieman saksaa ja ranskaa)


Viimeinen muokkaaja, leonffe pvm Pe Syys 28, 2018 8:38 am, muokattu 1 kertaa

leonffe

Viestien lukumäärä : 124
Liittymispäivä : 22.03.2018
Paikkakunta : Espoo
Valtio pelissä : Marxistan/Svalard

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valtiopeli II

Viesti kirjoittaja Hannu Hanhi lähetetty To Syys 27, 2018 9:31 pm

Tässä valtioni tiedot:
Valtion nimi: Arees (Areesin Demokraattinen tasavalta)
Väkiluku: 10 000 000 asukasta
Päämies: Angus Gratory
Hallitseva puolue: Areesin sosiaalidemokraattinen puolue
Hallintomuoto: Tasavalta
Pääkaupunki: Breolus
Sijainti: Texas
Armeija: 500 sotilasta, reservissä 600 sotilasta.

Wikiin kirjoittelen lisätietoja.


Viimeinen muokkaaja, Hannu Hanhi pvm Ke Loka 10, 2018 3:27 pm, muokattu 1 kertaa (Raportin syy : Korjattu asukasluku, josta oli tippunut numeroita pois)
avatar
Hannu Hanhi

Viestien lukumäärä : 4
Liittymispäivä : 26.09.2018
Valtio pelissä : Arees

Näytä käyttäjän tiedot http://valtiopeli.wikia.com/wiki/Käyttäjä:Hannu_Hanhi

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valtiopeli II

Viesti kirjoittaja leonffe lähetetty Pe Syys 28, 2018 4:53 pm

IYAK olisi kiinnostunut solmimaan yhteiskalastussopimuksen Qruutin kanssa. Sopimuksen idea on mahdollistaa kalastusalusten vapaan liikkumisen länsirannikon lahdella ja valtioiden aluevesillä.

Pantaro julistaa Areesin kauppasaartoon.

leonffe

Viestien lukumäärä : 124
Liittymispäivä : 22.03.2018
Paikkakunta : Espoo
Valtio pelissä : Marxistan/Svalard

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valtiopeli II

Viesti kirjoittaja Bubbleduck lähetetty Pe Syys 28, 2018 7:30 pm

//Kaavailin tuossa aika pitkän aikaa Kraluton historiaa, ja kysyn seuraavaa: ketkä kaikki haluaisivat, että heidän valtiollaan olisi ollut siirtomaita Kralutossa 1500-1800-vuosina? Kraluto oli siis silloin köyhä suurin osin sivistymättömien alkuasukkaiden asuttama hajanainen alue. Tarvitsisin ainakin neljä ja mieluusti jopa kuusi valtiota, jotka olisivat omistaneet alueita Kralutosta. Tästä saisi myös muuta historiaa kirjoitettua ja mahdollisesti jonkun sodankin, kun alueen maaperä on aika rikasta. Eli siis ketkä uhrautuisivat tai suostuisivat siirtomaaisänniksi? Entiset nykyisin hajonneet valtiot käy, ja pikkuvaltiotkin käy jos ne olivat sivistyneitä ja mahdollisesti suurempia entisaikaan. Kiitos.//
--------------------------------------------------------------
Kraluto tiedustelee ankarasti Pantarolta syytä siihen, miksi tämä julisti Areesin kauppasaartoon.
--------------------------------------------------------------
@Thedean, Hayway, Barchard, Kraluto, Arees, Muskoga, Qruut, IYAK, Uusi Eeden (Meretenä)
Merete ehdottaa jonkinlaisen liittouman muodostamista demokraattisten tasavaltojen välillä.
avatar
Bubbleduck

Viestien lukumäärä : 283
Liittymispäivä : 21.03.2018
Ikä : 14
Paikkakunta : Karachi

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valtiopeli II

Viesti kirjoittaja A.N.K.K.A lähetetty Pe Syys 28, 2018 10:15 pm

Qruut hyväksyy kaikki diplomaattisuhteet ja toivoo niitä kaikkiin maihin.

Qruut kieltäytyy liittoutumasta kenenkään kanssa, ja julistautuu itse puolueettomaksi valtioksi. Qruut toivoo kansainväliseltä yhteisöltä tunnustusta puolueettomuudelleen.
avatar
A.N.K.K.A

Viestien lukumäärä : 299
Liittymispäivä : 21.03.2018
Valtio pelissä : Qruut ja Skånesborg

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valtiopeli II

Viesti kirjoittaja Käyttis lähetetty La Syys 29, 2018 6:31 pm

Natalin demokraattinen kansantasavalta ilmaisee paheksuntansa Bachardin harjoittamaa ulkopolitiikkaa kohtaan, vähintäänkin valtion sisäinen toiminta ja ulkopolitiikkaan linkittyvä byrokratia ovat Natalin silmissä arveluttavia.

Ottaen huomioon, että tunnustelut Natalin ja Bachardin välisten diplomaattisuhteiden muodostamiseksi aloitettiin Bachardin valtion itsensä toiveesta, eivät Natal tai sen johto kykene ymmärtämään miksi Bachard on valtiollisella taholla osoittanut tyrmistyttävää vaitioloa ja halveksuntaa Natalia kohtaan, kieltäytymällä julkisesti jatkamasta neuvotteluja.

;_;

Zortia Julian tuskaili solmionsa kanssa. Sen villa tuntui pehmeältä kaivostyössä kovettuneita sormia vasten. Hän ei yleensä käyttänyt solmiota, tai pukua ylipäätään, ja se tuntui puristuvan kaulan ympärille hirttosilmukan tavoin. Hän vikaisi peiliin, sormien näpertäessä viimeisten taitosten kimpussa.

Julian löysi Fabianan istumassa tyttärensä sängyltä. "Oletko valmis?" hän kysyi ovensuusta.

Nainen näytti hetken poissaolevalta. Tutkaili pientä huonetta, jossa lapsuus ja teini-ikä näyttivät kohtaavan. Seinät olivat edelleen satuhahmojen kirjomat, kaapin päälle asetetut nuket keräsivät pölyä ja huoneen oveen vastikään kiinnitetty juliste jostain Kraluton poikabändistä ärsytti häntä yhä. Fabiana ei tiennyt miksi ajatus heidän tyttärensä kotiinpaluusta tuntui omituiselta. Hän pujotti kätensä hansikkaisiin, ja käänsi huomionsa aviomieheensä.

"Tietysti," hän hymyili.

Hän odotti sisäpihalla Julianin hakiessa autoa. Heidän talonsa oli tyypillinen kahdeksankymmentäluvun voimakkaan väestönkasvun aikana rakennetun betonineliö, johon oli ahdettu liian monta huoneistoa. Kahden makuuhuoneen asunnossa oli virallisesti neljäkymmentä neliötä, todellisuudessa hiukan yli kolmekymmentä. Useimmat naapuruston asukkaat, kuten myös Leonin yleensä, työskentelivät pohjoisen kaivoksiin tai metallinjalostukseen liittyvän toiminnan parissa. Monet pihalla olevista tervehtivät häntä. Oli julkinen salaisuus, että Lucian oli tarkoitus palata tänään. Tytöstä oli lähes pitäen tullut naapuruston ylpeyden aihe, kun tieto tämän pääsystä Syndikalistisen pioneeriliikkeen leirille oli levinnyt.

Julian astui autosta ja avasi oven hänelle. "Älä ole turhaan hermostunut," mies sanoi heidän kaartaessaan valtatielle.

"En ole," Fabiana valehteli. Hän puristi käsilaukkuaan rintaansa vasten, ja naputti hansikoituja käsiään keinonahkaa vasten.

"Hän on yhä sama Lucia."

Fabiana pysyi vaiti ja seurasi kuinka identtiset betonikuutiot vilisivät ikkunan ohi. Renkaiden pitämä ääni muuttui selvemmäksi asfaltilla päällystetyn tieosuuden vaihduttua hiekkatieksi. Vähän väliä auto hidasti selvästi, Julianin yrittäessä kiertää tiessä ammottavaa kuoppaa.

He saapuivat kanavan talousvyöhykkeen rajalle, jossa joukko sotilaspoliiseja tarkasti henkilöpaperit ja viittoi heitä jatkamaan matkaa.

Piknikille asettunut nuoripari hymyili kadun päälle ripustetussa mainostaulussa. El estándar de vida más alto del mundo - Natal. Seuraavassa tummahiuksinen yläkoululainen näytti käyvän aterialle. ¡Mejor nutrición para un futuro más fuerte!

He ajoivat loppumatkan kanavaa myötäilevää tietä pitkin. Sen reunoille istutettu kasvusto vaiensi Cocicolballa liikkuvien laivojen äänet ja sai aikaiseksi vaikutelman kaukana kaupungeista sijaitsevasta kulkuväylästä - joskin epätavallisen hyvin huolletusta sellaisesta. Seuraavan alamäen jälkeen tie murtui äkillisesti suuremmaksi parkkialueeksi. Koulun päärakennus kohosi alueen reunalla. Goottilaista arkkitehtuuria edustavaa ja koristeellista rakennusta oli aikanaan kutsuttu jonkinasteiseksi kartanoksi, mutta kartanonomistajille itselleen ei vallankumouksen aikana ollut käynyt hyvin. Valtio oli ottanut rakennuksen omistukseensa ja muuttanut sen kouluksi.

He pysäköivät auton kentän laidalle ja jatkoivat suuntasivat päärakennusta kohti jalan. Ryhmä valkoisiin univormuihin puettuja nuoria ohitti heidät hölkkävauhtia, kauempana hiukan suurempi joukko selvitti tietään puiden väliin rakennetun esteradan läpi. Lähes jokainen vastaavat kokeet läpäissyt lapsi sai luvan osallistua pioneeriliikkeen toimintaan, vailla maksua. Futuros líderes del país. Lucia voisi muutaman vuoden päästä jatkaa mihin tahansa haluaisi: osaksi hallintoa, liiketalouden tai tiedeopintojen pariin, armeijan palvelukseen.  

Heidän tyttärensä oli vastassa ovella, kesän opintoja varten pakattu matkalaukku nojasi rakennuksen kivisiä askelmia vasten. Tyttö näytti vaaleassa univormussa tavallista vanhemmalta, aiemmin havaittavissa ollut lapsen pyöreys oli kadonnut kasvoilta ja kiharat hiukset oli pakotettu tiukalle poninhännälle.

Äiti ja tytär halasivat. "Hyvä nähdä teidät," Fabina kuuli hennon kuiskauksen.

Paluumatka kotiin sujui paitsi helpommin oli puheensorinan täyttämä. Lucia kertoi koulusta, kuinka hänelle oli opetettu traxia, bracharcdia ja Kraluton kreolia. Hän selitti kuinka ryhmät oli herätetty aamuisin kuntoilua varten, ja kuinka häntä oli opetettu ajamaan ja ampumaan. Hän oli oppinut historiaa, taloustieteitä ja poliittisia teorioita; porvariston tekemistä hirveyksistä ja siitä, kuinka länsimaiden ajattelu oli väärässä. Tarkastuspisteessä tyttö oli näyttänyt pioneeriliikkeeltä saamansa kulkuluvan ja auton oli annettu jatkaa ilman enempiä tarkastuksia.

He pysäköivät auton ja Julian auttoi tytärtään tämän laukun kanssa.

"Kaikki haluavat nähdä sinut. Naapurit, entinen opettajasi, isovanhemmat. He ovat ylpeitä sinusta." Julian avasi oven ja suuntasi keittokomerolle.

Talouden naisväki istuutui sohvalle. "Meillä on limua ja kakku valmiina, ehkä voisimme pitää pienen tilaisuuden." Fabiana pohti, "paluusi kunniaksi."

Lucia hymyili, "Ehkä. Se olisi mukavaa." Tytön silmät harhailivat pitkin huonetta, yrittäen tottua ajatukseen kotiin palaamisesta. Ne viistosivat valokuvia television päällä, palasivat niihin ja tarkentuivat niistä ylimpään.

Lucian olemus terävöityi, kun hän harppoi kuvan luokse ja otti sen alas. "Romeron kuvassa on tahra," hän sanoi viitaten edesmenneeseen vallankumousjohtajaan. "Ja olit ripustanut sen vinoon." Hän hankasi lasia hihaansa ja asetti sen takaisin sotilaallisella tarkkuudella. "Sinun tulisi olla kunnioittavampi," hän totesi ja puristi äitinsä olkapäätä lohduttavasti palatessaan sohvalle.

"Kaikki valmista," Julian peruutti keittokomerosta ja huomasi vaimonsa ilmeen. "Onko jokin vialla?"

Fabiana pakotti kasvoilleen leveän hymyn. "Kyllä... tietysti." Ehkä he vain tarvitsisivat hetken totuttelua.
avatar
Käyttis

Viestien lukumäärä : 107
Liittymispäivä : 25.03.2018
Paikkakunta : Uusimaa

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valtiopeli II

Viesti kirjoittaja Vallu lähetetty La Syys 29, 2018 9:56 pm

Käyttis kirjoitti:@Barchardin tasavalta

Natalin demokraattinen kansantasavalta on suostuvainen aloittamaan neuvottelut  alustavien diplomaattisuhteiden muodostamisesta kanssanne.

Nähdäksemme nämä neuvottelut voidaan hoitaa digitaalisin viestimin, vaikka pitemmällä aikavälillä Natal muodostaisikin mieluummin suoran suurlähettilään paikan päällä valvoman yhteyden. Mikäli vaaditte näiden neuvottelujen toteuttamista Natalin edustajiston kanssa valtionne alueella, voimme tähän pyrkiä
Ulkoministerimme (tai meidän kohdallamme "ulkoasiain alikansleri") voivat keskustella asiasta juurikin digitaalisilla viestimillä ja välittää sen tulokset korkeammille johtajille.
--------
Barchardilainen groove metal bändi Tigera etsii levy-yhtiötä esikoisalbuminsa julkaisijaksi. Yhtye on keikkaillut ahkerasti kotimaassaan ja saavuttanut suosiota erityisesti Barchardin "hilly billy" -provinssin eli Viçén alueella.
--------
Barchardin kansanhuonevaalit lähestyvät. Nyt mukana on uusi, köyhemmän luokan piirissä suosiotaan kasvattava puolue, Kansallinen Sosiaalipuolue. Tämä radikaali populistopuolue on aikaisemminkin yrittänyt päästää kansanhuoneeseen, mutta suosio ei ole näemmä riittänyt. Sillä on senaatissa yksi edustaja.


//minulla on kiireitä, yrittäkää kestää satunnaisen säännöllinen roolailuni kerran kymmenessä vuodessa...//


Viimeinen muokkaaja, Vallu pvm La Syys 29, 2018 9:58 pm, muokattu 1 kertaa (Raportin syy : selittämistä)
avatar
Vallu

Viestien lukumäärä : 311
Liittymispäivä : 22.03.2018
Ikä : 14
Paikkakunta : Uusimaa
Valtio pelissä : Benelux

Näytä käyttäjän tiedot http://fi.valtiopeli.wikia.com/wiki/Kastamere

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valtiopeli II

Viesti kirjoittaja Robo lähetetty Ma Loka 01, 2018 9:37 am

@Tigera, Muskogalainen B.E.S.T. Music olisi halukas levyttämään/julkaisemaan albumin. Tigera saisi 60% tuotoista.
-----
//Muskoga olisi hyvinkin voinut omistaa palan Kralutoa. Valtiotani voi käyttää sätkynukkena melkein miten tahansa historiaa kirjoittaessa.//
avatar
Robo

Viestien lukumäärä : 195
Liittymispäivä : 31.03.2018
Ikä : 14
Paikkakunta : Helsinki
Valtio pelissä : Muskoga ja Tava

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valtiopeli II

Viesti kirjoittaja Vallu lähetetty Ma Loka 01, 2018 4:25 pm

Robo kirjoitti:@Tigera, Muskogalainen B.E.S.T. Music olisi halukas levyttämään/julkaisemaan albumin. Tigera saisi 60% tuotoista.
-----
//Muskoga olisi hyvinkin voinut omistaa palan Kralutoa. Valtiotani voi käyttää sätkynukkena melkein miten tahansa historiaa kirjoittaessa.//

@B.E.S.T. Music, sopisiko että 61% Tigeralle? Terv. Tigeran manageri

----
Tiedoksi kaikille Barchardin kielestä tulee saksalaistyylistä englantia laiskuuteni johdosta Very Happy
avatar
Vallu

Viestien lukumäärä : 311
Liittymispäivä : 22.03.2018
Ikä : 14
Paikkakunta : Uusimaa
Valtio pelissä : Benelux

Näytä käyttäjän tiedot http://fi.valtiopeli.wikia.com/wiki/Kastamere

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valtiopeli II

Viesti kirjoittaja Robo lähetetty Ma Loka 01, 2018 6:42 pm

Vallu kirjoitti:
Robo kirjoitti:@Tigera, Muskogalainen B.E.S.T. Music olisi halukas levyttämään/julkaisemaan albumin. Tigera saisi 60% tuotoista.
-----
//Muskoga olisi hyvinkin voinut omistaa palan Kralutoa. Valtiotani voi käyttää sätkynukkena melkein miten tahansa historiaa kirjoittaessa.//

@B.E.S.T. Music, sopisiko että 61% Tigeralle? Terv. Tigeran manageri

----
Tiedoksi kaikille Barchardin kielestä tulee saksalaistyylistä englantia laiskuuteni johdosta :D
61% sopii hyvin.
avatar
Robo

Viestien lukumäärä : 195
Liittymispäivä : 31.03.2018
Ikä : 14
Paikkakunta : Helsinki
Valtio pelissä : Muskoga ja Tava

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valtiopeli II

Viesti kirjoittaja Bubbleduck lähetetty Ti Loka 09, 2018 4:58 pm

@Salaista
Kraluto aloittaa armeijansa varustelun ja suorittaa useita ydinkokeita Gerusenen autiomailla
--------------------------
//Aika hiljaista täällä//
avatar
Bubbleduck

Viestien lukumäärä : 283
Liittymispäivä : 21.03.2018
Ikä : 14
Paikkakunta : Karachi

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Valtiopeli II

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Sivu 2 / 5 Edellinen  1, 2, 3, 4, 5  Seuraava

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa