Valtiopeli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mikrovaltiot

2 posters

Siirry alas

Mikrovaltiot Empty Mikrovaltiot

Viesti kirjoittaja Vallu Ma Tammi 06, 2020 9:09 pm

Terve!

Olisitko sinä valmis ryhtymään johonkin, ehkä vähän keskimääräistä oudompaan, harrastukseen? Jos olet, siinä tapauksessa mikrovaltioharrastus saattaisi juuri sopia sinulle.

Wikipediaa lainaten: Mikrovaltio on pieni alue, joka on julistettu itsenäiseksi valtioksi esimerkiksi taiteen harjoittamiseksi tai poliittisten mielipiteiden ilmaisemiseksi.
Mikrovaltiot eroavat todellisista itsenäisyysliikkeistä. Ne ovat tyypillisesti tarkoitusperiltään erikoisia ja lyhytaikaisia hankkeita, jotka on perustanut yksittäinen henkilö tai pieni ryhmä ihmisiä. Jotkut mikrovaltiot hankkivat tuloja myymällä tuotteita internetissä.
Tässä on linkki uuteen mikrovaltiowikiin, joka perustettiin vanhan jäätyä varsin epäaktiiviseksi: https://mikrovaltio.fandom.com/fi/wiki/Mikrovaltio_Wiki
Minä ja viisi kaveria olemme Alhonmaa -nimisen mikrovaltio kansalaisia. Kuulun itse kolmihenkiseen hallitukseen kauppa- ja puolustusministerinä. Meidän mikrovaltiomme tarkoitus on lähinnä herättää pahennusta (erityisesti lippumme osalta) ja toimia eräänlaisena poliittisena kuvitelmana. Toimimme Hiidenveden lähettyvillä, jossa on myös toinen mikrovaltio, nimeltään "Sulkavia". Olemme tällä hetkellä Sulkavian kanssa sodassa Hiidenveteen liittyvien aluevesikiistojen vuoksi. Toistaiseksi Alhonmaa on edennyt menestyksekkäästi ja aikoo perustaa valtaamilleen alueille paikallisen kansankomissariaatin.

Alla on lippumme:
Mikrovaltiot Alhonm10
Vallu
Vallu

Viestien lukumäärä : 348
Liittymispäivä : 22.03.2018
Ikä : 18
Paikkakunta : Uusimaa
Valtio pelissä : Benelux

http://fi.valtiopeli.wikia.com/wiki/Kastamere

Takaisin alkuun Siirry alas

Mikrovaltiot Empty Vs: Mikrovaltiot

Viesti kirjoittaja McScroogelius Ma Tammi 06, 2020 9:54 pm

Mikrovaltiot... Ah, muistoja, niin kovin paljon muistoja...

Luin pienenä Aku Ankan taskukirjasta tarinan, jossa Roope muutti vanhalle öljynporauslautalle karkuun verottajia. Koska lautta sijaitsi kansainvälisillä vesillä, Roopen oli mahdollista perustaa sinne oma valtio, jolloin hän ei ollut enää verovelvollinen Ankkalinnaan. Vastaavanlaisia tarinoita on monia muitakin, tunnetuimpana tietenkin Don Rosan Hänen majesteettinsa Roope Ankka

Näistä tarinoista mikrovaltiotoiminta tuli minulle tutuksi jo varhain, vaikka en tokikaan tiennyt että sitä kutsutaan sillä nimellä. En myöskään tiennyt, että muutkin harrastavat kyseistä hauskaa hullutusta. Perustin kuitenkin oman valtioni, Scroogeliuksenmaan (tietenkin scroogeliuksen paikalla oli oma nimeni, ymmärsitte varmaan). Se imperiumi ei kauaa kestänyt, mutta lippu ja vaakuna tehtiin. 

Vuonna 2014 syntyi neljä uutta valtiota, mutta niiden toiminta oli valitettavan lyhytaikaista, eikä niistä ole jäänyt jäljelle muuta kuin nimet ja hataria muistikuvia lipuista. Hetken aikaa Rovaniemen Ounasrinnettä hallitsivat Arbekistan, Linia, Irkitsia, sekä neljäs, jo tyystin unohdettu valtakunta (jonka lippu oli sininen valkoisen R-kirjaimen koristamana).

Muutama vuosi sen jälkeen, ala-asteen loppuvaiheilla syntyi Shilitsean keisarikunta, uusi auringonnousu Rovaniemen synkeään yöhön. Kansalaisia maassa oli viisi, minä ja neljä pikkusisarustani. Keisari valittiin poikkeuksellisesti vaaleilla kahden viikon välein. Hetken ajan tämä kaunis valtakunta kukoisti, mutta oman tilaisuuteni koittaessa, kansan kruunatessa minut keisariksi (vain symbolisesti, kruunua ei oltu ehditty vielä askarrella) mielenkiinto loppui ja tämäkin kukoistava maa haipui unohduksen tomuun, ehdittyään sinnitellä pari kuukautta. Muistoksi jäi liuta mahtipontisia valtionvirkoja. Pääministeri, avaruusministeri, puolustusylipäällikkö... Valitettavasti Shilitsean keisarikunta ei jättänyt jälkeensä muuta arkeologista todistusaineistoa kuin perustamisasiakirjan, johon oli piirretty kaunis lippu ja vaakuna, sekä Geologisen Tutkimuskeskuksen ja Avaruusjärjestön tunnukset. ShaVa (Shilitsean Avaruusjärjestö) ei tiettävästi koskaan laukaissut mitään paperilennokkia suurempaa.


Kului vuosia ja taas vuosia, ja mikrovaltiot tulivat ja menivät, pysyen aina yhtä lyhytaikaisina. Esimerkkeinä mainittakoon Lucitano, Bordavia, Reünden sekä Florencey. Reündenin ruhtinaskunta piti ikiaikaista mikrovaltioperinnettä yllä pisimpään viimeaikaisista mikrovaltioista. Reünden pysyi nimittäin Ounasrinteen vallankahvassa lähes kaksi kuukautta (viime kesänä) muiden samanaikaisten valtioiden hiipuessa unohduksen katkeraan uneen.


Nyt voisi olla taas aika pistää uutta mikrovaltiota pystyyn. Ehkäpä pikkusisarukset innostuvat vielä kerran tähän hauskaan mutta päättömään touhuun. Olisikohan taas kahden mikrovaltion aika... Tytöille yhteinen valtio ja meille kahdelle pojalle yhteinen... Oih, mitä mahdollisuuksia! Poliittisia selkkauksia, rajakahakoita, kiihkeitä urheilukilpailuja! Vain taivas on rajana valtakuntiemme kunnialle!

Valtioita rakentelemaan siis!
McScroogelius
McScroogelius

Viestien lukumäärä : 110
Liittymispäivä : 27.03.2018
Ikä : 19
Paikkakunta : Rovaniemi
Valtio pelissä : Monteverden tasavalta

Takaisin alkuun Siirry alas

Mikrovaltiot Empty Vs: Mikrovaltiot

Viesti kirjoittaja Vallu To Tammi 09, 2020 7:29 am

Meidän mikrovaltiomme varsinainen nousu menestykseen alkoi syyskuussa 2019, mutta valtio on ollut olemassa vuodesta 2017 asti. Nyt katsomme, että miten tässä mikrovaltiosodassamme käy ja sitten suuntaamme kesään, jolloin on hyvä aika veneillä ympäri Hiidenvettä ja perustaa uusia mikrovaltioita ja provinsseja saarille.
Vallu
Vallu

Viestien lukumäärä : 348
Liittymispäivä : 22.03.2018
Ikä : 18
Paikkakunta : Uusimaa
Valtio pelissä : Benelux

http://fi.valtiopeli.wikia.com/wiki/Kastamere

Takaisin alkuun Siirry alas

Mikrovaltiot Empty Vs: Mikrovaltiot

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa